loading...
سایت تفریحی بانو 98
س.م.م بازدید : 190 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)

شکنندگی موها و راه های درمان آن

 

شکنندگی موها عارضه‌ای است که نه‌تنها زیبایی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه نشانه‌ای از سالم نبودن‌مان است. موهای شکننده به خوبی شکل نمی‌گیرند، بیشتر دچار ریزش می‌شوند و بر اعتماد به نفس و احساس آرامش ما هم به شکل غیرمستقیم تأثیر منفی می‌گذارند. ولی چرا این اتفاق می‌افتد؟

شکنندگی موها و راه های درمان آن

شکنندگی موها و راه های درمان آن

 

 

شاید بهتر باشد قبل از بررسی علل آن، به این مسئله بپردازیم که شکنندگی موها به چه معناست. به طور متوسط حدود ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو از سر جدا و دچار ریزش می‌شوند. حال اگر به هر علتی، تار موها ضعیف شود و رطوبت خود را از دست بدهد، با هر فشار اندکی دچار شکستگی و از قسمت‌های مختلف کنده می‌شود. این ریزش می‌تواند رشد یکنواخت موها را مختل کند؛ به طوری که قبل از به پایان رسیدن چرخه کامل عمر هر تار مو، شاهد ریزش آن خواهیم بود. موها به ۵ علت عمده و رایج دچار این حالت می‌شوند که در اینجا به آنها اشاره می‌کنیم. آگاهی از این موارد می‌تواند خود یک راهکار درمانی هم باشد.

در بعضی از اختلالات موها، ریشه‌ موها درگیر نمی‌شود و فقط تنه یا همان ساقه موها درگیر می‌شود. کم‌خونی، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، مصرف زیاد کتیرا یا واکس، استفاده از سشوار به طور مداوم و از فاصله خیلی نزدیک و… از جمله عوامل فیزیکی هستند که در طولانی‌مدت باعث شکنندگی موها می‌شوند. این حالت را در افرادی که موها را به شکل وسواسی شانه‌ می‌زنند یا آنها را محکم می‌کشند و می‌بندند هم دیده می‌شود. نوع تغذیه و کمبود ریزمغذی‌هایی مانند بیوتین، روی و پروتئین هم در شکنندگی موها نقش دارند. به همین علت، در افرادی که رژیم‌های سخت می‌گیرند، شاهد این مشکل هستیم. بعضی از بیماری‌های داخلی مانند لوپوس یا عارضه‌های مفصلی‌ـ پوستی، مصرف داروهای شیمی درمانی و روند بهبود پس از زایمان هم می‌توانند باعث شکنندگی و به تبع آن، ریزش موهای آسیب‌دیده شوند. قطعاً پرهیز از عوامل محرک فیزیکی یا کم کردن آنها و درمان و کنترل بیماری‌های مؤثر در این مسئله می‌تواند نقش بهبوددهنده داشته باشد.

شکنندگی و خشکی موها

شکنندگی و خشکی موها

بیماری
شکنندگی و ضعف موها یا ریزش بیش از حد آنها گاهی می‌تواند نشانه‌ای بیرونی از یک عارضه جدی درونی در سلامتی باشد. این حالت می‌تواند نشانه اولیه و هشداری باشد از این که چیزی در بدن شما درست عمل نمی‌کند. برای همین، باید با متخصص مشورت کنید تا علت زمینه‌ای آن را پیدا و برای درمانش اقدام کند.
فقدان رطوبت و چربی
هنگامی که موها بیش از حد خشک می‌شوند، هنگام شانه زدن، وقتی شانه به انتهای تار موها می‌رسد، احتمالاً صدای شکستن تارها را می‌شنوید. پوست سر به شکل طبیعی روغنی را تولید می‌کند که باعث می‌شود میزانی رطوبت در موها باقی بماند. سرعت انتقال و حرکت این چربی در تار موها به جنس موهای شما بستگی دارد. برای مثال، در موهای خیلی ضخیم و فر این روند بسیار کند است. هرچند اگر پوست سر بیش از حد لازم این چربی را تولید کند، شما باید با شست‌وشوی مرتب و بدون استفاده از نرم‌کننده آن را در کنترل نگه دارید. باید بدانید که آب و هوا و فعالیت‌های روزانه‌تان هم نقش مهمی در میزان رطوبت موهای‌تان دارند. برای مثال، اگر شناگر هستید، کلر آب در همراهی با خشکی هوای زمستان، موهایتان را بیش از حد خشک خواهد کرد. خشکی و از دست رفتن رطوبت و چربی موها باعث شکنندگی آنها می‌شود.
دستکاری فیزیکی
عمده مسئله مشکل‌آفرین هنگام رسیدگی زیاد و دستکاری فیزیکی موها، استفاده از ترفندهای گرمایی است. آسیب ناشی از حرارت بیش از حد وسایل آرایش مو مانند اتو یا سشوار می‌تواند باعث شکنندگی موها شود. ابزارهای مختلف رایج که با سیستم گرم کردن موها آنها را صاف یا فر می‌کنند یا حالت‌های متفاوت به آنها می‌دهند، بسیار برای موها مضرند. استفاده مداوم از آنها باعث می‌شود نه‌تنها انتهای موها حالت سوختگی پیدا کند، بلکه بافت موها را هم دچار آسیب می‌کند. البته مثلاً با استفاده گاه‌به‌گاه از سشوار، اتوی مو یا بابلیس، مشکلی ایجاد نمی‌شود و مسئله مشکل‌آفرین، زیاده‌روی و استفاده مکرر از آنهاست. به‌جز این مسئله، ترکیبات شیمیایی در بعضی رنگ موها، حالت‌دهنده‌ها و… نیز باعث ایجاد مشکلی مشابه می‌شود.
رژیم غذایی ضعیف
حتماً می‌دانید که گاهی در ازای چیزی که به دست می‌آورید، چیزی را هم از دست می‌دهید. این مسئله در رابطه با تسلیم شدن مقابل وسوسه شیرینی‌جات و از دست رفتن ظاهر زیبای موها کاملاً نمود عینی دارد. تغذیه هم نقش بسیار مهمی در ظاهر موها دارد. غذاهای سرشار از سدیم مانند عمده اسنک‌ها و غذاهای کنسروی فراوری شده می‌توانند فرم طبیعی موها را از بین ببرند. غذاهای قندی هم یکی از عوامل خشک‌کننده موها و ایجاد حالت زبری در آنها هستند. دکتر برنسلا بارت، متخصص تغذیه در جامائیکا می‌گوید: «مصرف سدیم و قند می‌تواند در جذب پروتئین اختلال ایجاد کند. همان‌طور که می‌دانید، پروتئین مهم‌ترین ماده ساختاری استخوان‌ها، دندان‌ها و موهای شماست».
استرس
آیا برای انجام دادن و به پایان رساندن پروژه کاری‌تان چالش سختی را پیش رو دارید؟ اوقات سختی را پشت سر می‌گذارید و شرایط، شما را تحت فشار عصبی‌ قرار داده است؟ همه این استرسورها به نوعی بر موهای شما هم تأثیر منفی می‌گذارند. استرس به طور غیرمستقیم باعث می‌شود با موهای‌تان بدرفتاری کنید؛ مثلاً آنها را بکشید، با خشونت با آنها رفتار کنید یا حتی نسبت به آنها بی‌توجه شوید. در هر حال، همه اینها می‌توانند باعث شوند موها حالت طبیعی و سالم خود را از دست بدهند و خشک و شکننده بشوند. استرس بدن را با تغییرات منفی رو‌به‌رو می‌کند که بخشی از آن هم بر سلامت موها تأثیر می‌گذارد.

شکنندگی مو و راه های درمان

شکنندگی مو و راه های درمان

 

 در این پست چند ماسک تقویتی برای موهای آسیب دیده با رنگ و مش و همینطور برای براق شدن طراوت داشتن و … پیشنهادهایی را برای موهای شما در نظر گرفتیم امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار بگیرد.

ماسک تقویتی موی آسیب‌دیده و رنگ‌شده

مواد لازم:
جعفری خردشده ۲ قاشق سوپخوری
روغن زیتون ۳ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
جعفری را خرد کنید و روغن زیتون را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید و به ریشه موها بمالید و خوب ماساژ دهید و بگذارید یک ساعت روی سر بماند. بهتر است سر خود را با کلاه پلاستیکی بپوشانید.

ماسک موی نازک و شکننده

مواد لازم:
جوی پخته و له‌شده ۱ قاشق سوپخوری
روغن بادام ۱ قاشق چایخوری
شیر پرچرب ۱ قاشق سوپخوری
مایونز ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
جو را پخته، کاملاً له کنید آنگاه به شیر پرچرب و مایونز بیفزایید و در نهایت روغن لازم را اضافه و مخلوط کنید و سپس به مدت چهار ساعت روی موها قرار دهید؛ سپس با شامپوی ملایم بشویید. این کار را هفته‌ای دوبار انجام دهید.

ماسک شاداب‌کننده و طراوات‌دهنده مو

مواد لازم:
زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
شیر ۱ پیمانه
گلاب ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه:
تخم‌مرغ را بزنید تا کف کند؛ سپس شیر را به آن اضافه نمایید و خوب بهم بزنید. در آخر گلاب را اضافه و مخلوط کنید و به مدت ۲۰ دقیقه روی موها و کف سر قرار دهید و سپس با آب و شامپو بشویید.

ماسک براق‌کننده مو

مواد لازم:
عسل ۲ قاشق سوپخوری
روغن بادام ۲ قاشق سوپخوری
سرکه سیب خانگی ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
عسل و روغن بادام را خوب مخلوط کنید سپس سرکه سیب خانگی را به آن اضافه نمایید و آنقدر بهم بزنید تا کاملاً یکدست شود. سپس آن را به کل موها زده و روی آن را کاملا شانه کنید تا روی تمام موها به صورت یکسان بنشیند. اجازه دهید حداقل یکساعت روی مو بماند و بعد آن را بشویید.

ماسک بعد از مش

مواد لازم:
روغن کرچک ۲ قاشق سوپخوری
عسل ۱ قاشق سوپخوری
زرده تخم‌مرغ ۱ عدد
روغن نارگیل ۱ قاشق سوپخوری
آمپول ویتامین D یک عدد
طرز تهیه:
روغن کرچک و عسل را مخلوط کنید. زرده تخم‌مرغ را هم کمی زده و به آن اضافه نمایید. سپس روغن نارگیل و در نهایت ۱ عدد آمپول ویتامین D را در مواد شکسته و مخلوط کنید و بعد از مش به کل موها بمالید و کاملاً شانه کنید تا کل موها به آن آغشته شود. سپس کلاهی پلاستیکی روی آن بکشید و اجازه دهید دو ساعت بماند و بعد حمام کنید.

ماسک تقویت مو (آلوئه‌ورا)

مواد لازم:
برگ آلوئه‌ورا یک‌ سوم
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
یک عدد برگ آلوئه‌ورا را گرفته، پوست سبز آن را بکنید. سپس ژله سفیدرنگ وسط آن را در مخلوط‌کن بریزید تا مخلوطی یکدست ایجاد شود. بعد گلاب را اضافه کرده و به کل موها و کف سر بمالید و حدود ۴۰ دقیقه صبر کنید و بعد بشویید. این ماسک برای انواع موها قابل استفاده است.

ماسک کنترل چربی کف سر

مواد لازم:
ماست کم‌چرب ۵ قاشق سوپخوری
جوش شیرین ۱ قاشق سوپخوری
آب لیموترش تازه ۱ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
ماست و آب لیموترش تازه و جوش‌شیرین را کاملاً با هم مخلوط کنید و به مدت ۴۰ دقیقه به کف سر بمالید و سپس شست‌وشو دهید. این کار را هفته‌ای دو تا سه مرتبه تکرار کنید.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
سایت تفریحی بانو 98
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 1272
  • کل نظرات : 7
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 115
  • آی پی امروز : 42
  • آی پی دیروز : 59
  • بازدید امروز : 54
  • باردید دیروز : 88
  • گوگل امروز : 1
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 142
  • بازدید ماه : 142
  • بازدید سال : 32,480
  • بازدید کلی : 894,066
  • آمار